Wie wij zijn

 Een gelukkige, bloeiende gemeenschap die kansen omarmt, de natuurlijke omgeving koestert en trots is op haar inheemse identiteit.

Stichting Paatu Palumeu

Pesiphë Padoe.

Founder of the Paatu Palumeu Foundation

IMG_20200116_101305

Kapitein van Palumeu en oprichter van de Paatu Palumeu Stichting.

Kapitein Pesiphë Padoe voelde de noodzaak om de toekomst van de gemeenschap in eigen handen te nemen en de stichting Paatu Palumeu werd in 2019 opgericht.

De doelen van de stichting zijn om duurzame ontwikkeling te brengen voor de Wayana- en Trio-gemeenschap in Palumeu. De ontwikkeling houdt in; capaciteitsopbouw, management vaardigheden ontwikkelen, projecten in de gemeenschap te managen en interculturele en communicatie trainingen

De Paatu Palumeu Stichting werkt nauw samen met de overkoepelende stichting Mulokot. De projecten worden uitgevoerd in overleg met Mulokot en de Wayana-gemeenschap.

Stichting Paatu Palumeu is de juridische en uitvoerende macht van de dorpsleiders. Ze adviseren en coördineren projecten en plannen voor de ontwikkeling van de Wayana- en Trio-gemeenschap.

Espanyo Achki

Chairman

IMG_20191220_175531 (1)

Espanyo Achki is de voorzitter van de stichting Paatu-Palumeu. De verontrustende ontwikkelingen op het gebied van milieu en het leefgebied van de inwoners van Palumeu heeft Espanyo tot actie aangezet. Hij zet zich met veel energie in voor een betere toekomst voor de bewoners van Palumeu.

Naast zijn werkzaamheden in de stichting is Espanyo ook een zeer professionele gids en neemt hij toeristen mee op avontuurlijk tochten naar onder andere het mysterieuze Kasikasima gebergte. Ook weet hij alles over de flora en fauna van dit prachtige ongerepte gebied waar de Trio en Wayana 's al vele jaren wonen.

Als voorzitter zorgt Espanyo ervoor dat verschillende projecten ten behoeve van Palumeu en haar bewoners ontwikkeld kunnen worden. Espanyo is de vertegenwoordiger van Palumeu en is de verbindende link tussen zijn gemeenschap en de verschillende organisaties.

 

Brayen Pakome

Treasurer

IMG_20200116_101533

Brayen Pakome is de penningmeester en zorgt voor de financiën van de stichting. Zijn werkzaamheden bestaan uit het beheren van de financiële administratie, donaties.

Repiejan Pakome

Secretary

IMG_20200116_101443

Repiejan Pakome is de secretaris van de stichting.  Repiejan onderhoudt de correspondentie en administratie voor de stichting Patu Palumeu.

PAATU PALUMEU - TEAM

Sandra Genevieve Deira

Advisory Project manager

Sandra Deira

De activiteiten van Sandra zijn divers: naast het bouwen en onderhouden van de Paatu Palumeu website is zij verantwoordelijk voor fondsenwerving, projectmanagement en treedt zij op als adviseur voor de verschillende projecten.

De kennis en ervaring die ze heeft opgedaan bij verschillende corporate organisaties en haar eigen bedrijf gebruikt ze voor de Paatu Palumeu Foundation.

Vooral vrouwen en jongeren hebben een speciaal plekje in haar hart. De jeugd is de toekomst en door hen te helpen met een gezonde omgeving en onderwijs krijgen ze een welvarende en duurzame toekomst!

 

Het leven in Palumeu

Met uw steun kunnen de bewoners van Palumeu hun doelen bereiken.

Wilt u doneren? 
Graag een mail sturen naar info@paatu-palumeu.

Scroll naar top