Oprichting stichting Paatu – Palumeu.

12 December 2019 is een heugelijke dag voor de bewoners van het Wayana/Trio dorp Palumeu. Na maanden van voorbereidingen met de verschillende partijen waaronder de basja's en bewoners van Palumeu kon de notariële akte worden ondertekend. Kapitein Pesiphë Padoe en voorzitter Espanyo hebben hun handtekening gezet bij de notaris.

Met de adviezen en support van de stichting Mulokot is de oprichting van de stichting gerealiseerd. De samenwerking met de stichting Mulokot en de Stichting Piya Pïlëuimë zal op verschillende gebieden voortgezet worden. De stichtingen versterken de Etakëlë (samenwerking tussen de dorpen) voor verdere ontwikkeling van de dorpen

Sandra heeft de begeleiding, logistieke en administratieve kant van dit proces verricht. Op 21 december was het dan zover en konden Espanyo en Sandra de officiële akte ophalen een heugelijk feit; de stichting kan beginnen aan de vele projecten voor Palumeu.

De naam van de stichting Paatu - Palumeu komt van de  Paatu (Bell bird.  Een vogel, mannetje wit/vrouwtje olijfkleur, die het hardste geluid maakt van de vogels met name in de droge tijd.

Kapitein akte tekenen
witte-klokvogel.-A.-d’Affonseca-1
edf_vivi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven