In de spotlight Ramijan Pakome

Ramijan is een jongeman van 26 jaar, als klein jongetje kwam hij met zijn familie naar Palumeu. Hij ging naar de basis school en ging werken als gids bij de reisorganisatie Mets.

Ramijan hield van zijn werk als gids, hij vond het leuk om de toeristen te begeleiden tijdens de vele trips in de Amazone jungle. Met trots en blijdschap deelde hij de kennis die hij heeft over de prachtig natuur en de dieren van de jungle. Net als velen van de gidsen werd Ramijan werkloos door de Covid pandemie. Na een jaar dacht hij ik moet een andere manier vinden om mijn leven zinvol te maken.

Ramijan heef het initiatief genomen om de Medische zending te benaderen en volgt nu een opleiding als broeder bij de medische zending, in Suriname bekend als MZ . De opleiding zal 4 jaar duren. Ramijan’s doel is niet om alleen in Palumeu mensen te helpen maar ook bij de medische poli’s in andere inheemse dorpen in het binnenland als broeder te werken. Tevens hoopt hij ook als een voorbeeld te dienen voor de kinderen van Palumeu. Hij zal gastlessen geven aan de kinderen in Palumeu en vertellen over zijn opleiding en toekomstige beroep.

MZ biedt hem de opleiding maar voor de overige kosten dient Ramijan zelf te zorgen.

Ramijan moet zelf een telefoon bekostigen, huur, kleding en in zijn eigen levensbehoefte voorzien. Dit zijn zaken die hij niet heeft, Stichting Paatu- Palumeu heeft voor de eerste periode de kosten op zich genomen. Wij zijn nu bezig om sponsors te vinden die de komende jaren hieraan willen bijdragen.

Ramijan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven